Školáci z nám. Svobody si čtou v novém

náhled souboruZ příjemného prostředí nové knihovny se mohou od listopadu těšit děti ze základní školy nám. Svobody. Knihovnu zařízenou novým nábytkem mohou děti navštěvovat od oběda až do pěti hodin odpoledne, dopoledne slouží pro výuku literatury. Ke knížkám navíc brzy přibudou i tři počítače připojené na internet.

„Do nové knihovny jsme přesunuli všechny knihy z naší původní žákovské a dokoupili jsme téměř 250 titulů v ceně téměř 42 tisíc korun. Za 22 tisíc jsme dovybavili také odbornou učitelskou knihovnu,“ uvedla ředitelka Ivana Ullmanová. Knihovnu se podařilo vybavit díky novému školnímu projektu, který je zaměřen na zkvalitnění výuky. „Tento projekt je financován částkou 6 milionů korun z prostředků Evropského sociálního fondu, státního rozpočtu a rozpočtu hlavního města Prahy,“ vysvětluje ředitelka. Dvouletý projekt je rozdělen do deseti programů, které se zaměřují na zlepšení klíčových kompetencí žáků, tak na rozvoj vzdělávání dětí z různých důvodů znevýhodněných. Díky grantu si škola může dovolit i knihovnici a děti mohou přicházet pro knížky i odpoledne.


Pozvání na slavnostní otevření nové knihovny přijali zástupci čínské ambasády, kteří darovali dětem čínsko-anglické knížky. Knihovnu pokřtil básník Jan Krejčí, který přispěl vlastní sbírkou básniček „To jsem blázen“.