Prodloužení tramvaje by mělo být veřejně prospěšnou stavbou

náhled souboruRadní Prahy 6 požadují prodloužení tramvajové trati z Podbaby do Suchdola. Ve svém stanovisku žádají hlavní město, aby prohlásilo prodloužení této trati za veřejně prospěšnou stavbu.

Praha 6 zároveň preferuje variantu tramvajové trati vedoucí podél železniční dráhy krátkým tunelem do prostoru Břetislavky, přemostěním Šáreckého údolí a tunelem na Suchdol. Trať by končila smyčkou v západní části Suchdola.

Radní argumentují tím, že autobusová linka ze Suchdola je stále více zatížená, což souvisí především s rozvojem Vysoké školy zemědělské. Rostoucímu počtu cestujících podle nich nevyhovuje ani prostor konečné autobusů na Vítězném náměstí v centru Dejvic. „Prodloužení tramvajové trati Podbaba – Suchdol považujeme za nezbytné pro zlepšení životního prostředí v centrální části Dejvic a Bubenče,“ sdělil k tomu starosta Tomáš Chalupa.

Radnici Prahy 6 se nelíbí druhá možná varianta prodloužení trati, která by vedla kolem autoservisu Podbaba tunelem, pokračovala přemostěním v oblasti Karlovky a tunelem ke Kamýcké ulici a končila v západní části Suchdola. I přesto radní požadují vyhlásit stavební uzávěru na území pro obě varianty.