Radnice vystavuje Modré obrazy

náhled souboruV tzv. Galerii chodba, neboli v 1. patře radnice, vystavuje do konce března své kresby Petra Kameníčková. Česká televize v současné době o této tělesně postižené výtvarnici natáčí televizní dokument.Výtěžek ze tří svých kreseb z výstavy, jejichž minimální cena je 250 korun, věnuje autorka Domovu sv. Rodiny. První obrázek se prodal již při vernisáži, kterou zahájil starosta Tomáš Chalupa.

 

 

Devětadvacetiletá kreslířka Petra Kameníčková vystudovala střední výtvarnou školu Václava Hollara. V současné době pracuje jako telefonistka. Kreslí ve volném čase a když má chuť. „Musí na to být nálada, určité rozpoložení, jinak mi to nejde,“ říká autorka. Petra Kameníčková miluje veškeré odstíny modré, fialové a zelené. „Tíhnu k vodě. Když se můžu dívat na akvarijní podmořský svět, je to pro mě ta nejlepší relaxace,“ říká. Vzhledem k tomu, že je ve znamení raka, a ten miluje též vodní svět, je pro ni toto znamení jako stvořené, tvrdí autorka. Záliba v malování jí pomáhá zvládat i zdravotní hendikep, který má od narození. Jejími oblíbenými náměty jsou andělé nebo děti.

Všech 25 modrých obrázků, které Petra Kameníčková vystavuje na radnici, je možné také zakoupit. V případě zájmu se obraťte na vedoucí informační kanceláře paní Knyovou.