Prospěšný adrenalin

náhled souboruNa ZŠ Norbertov se soutěžilo s paragrafy. Škola se zapojila do projektu sdružení Aliance 18, který má zvýšit právní povědomí školáků, a to nenásilnou cestou, bez zbytečného mentorování. Soutěž Paragraf 11/55 děti bavila a zároveň jim přinesla mnoho užitečného.

Diváci přišli vybaveni jako správní fanoušci transparenty a údernými motivačními hesly. Šest pětičlenných družstev muselo v pěti kolech soutěže prokázat nejen dostatek znalostí, ale i zručnosti. Velký úspěch měly momenty, kdy získali soutěžící pravomoci ředitele "pohádkové školy". Také odhadování věku figurantů mělo určitá úskalí ­ kterému z nich by bylo nezákonné prodat třeba alkohol?

Soutěž doprovázela taneční a sportovní vystoupení. Nejvíce sil mělo v drtivém finiši družstvo devátých tříd Norbertova, které postoupilo do obvodního kola.

Putovní soutěž má několik kol od školních až po obvodní. Akce vyvrcholí v červnu, kdy se utkají vítězná družstva s družstvem senátorů a poslanců a s družstvem novinářů. A to je docela zajímavá a lákavá příležitost.