Realitu i fantazii nabízí Písecká brána

Jaro v Písecké bráně začíná letos hned několika zajímavými akcemi. Na své si přijdou milovníci fotografií i klasických olejomaleb.

Houslista Jaroslav Svěcený zahraje 7. dubna ve 14.30 hod. před Píseckou bránou účastníkům setkání ke slavnostnímu odhalení pamětní desky odbojáři Jiřímu Sedmíkovi, která bude v domě v ulici Na Valech 10.

Až do 14. dubna mohou lidé navštívit výstavu arménského fotografa Garika Avanesiana, který je zároveň šéfredaktorem časopisu PhotoArt. "Vystavujeme některé jeho práce z posledních dvou let, portéty, krajiny i dokumentární fotografie," říká organizátor výstavy Petr Mändl. Avanesian za svou práci získal několik významných ocenění a vystavoval již ve třiceti zemích světa. K vidění budou i díla jeho kolegů.

Od 20. dubna se mohou návštěvníci brány potěšit olejomalbami akademického malíře Bedřicha Budila, který je také občanem Prahy 6. "Budil patří k osobnostem, jejichž síla je v neopakovatelnosti a vyhraněnosti výrazu. Dokáže spojit fantazii s reálnou, neskreslenou skutečností," říká Mändl. Bedřich Budil také ilustroval mnoho dětských knih. Výstava potrvá do poloviny května.

Týden před Velikonocemi bude výstava k kavárně věnována právě těmto jarním svátkům.