Otevírají se další dětská hřiště

náhled souboruS teplým počasím tráví maminky s dětmi venku většinu času. Městská část chvátá s rekonstrukcí hřišť, aby bylo dost pěkných míst na hraní. Na konci května bude dokončen sportovní areál na Hanspaulce, v červnu pak sportoviště na Babě. Událost městská část spojí s oslavami Dětského dne, který se tu tradičně slaví.

Děti a maminky z Vokovic se konečně dočkaly vytouženého hřiště v ulici K Červenému Vrchu. Prolézačky, houpačky a provazová sestava, řádně oplocené, jsou v provozu od půlky května. Proti původnímu projektu ale hřišti chybí herní prvky pro úplně nejmenší děti.

V plánu byl kopeček uprostřed hřiště, ve kterém měla být zapuštěna klouzačka. Tak, aby byla bezpečná i pro úplné prcky. Na žádost některých místních lidí vedených architektem Hlaváčkem, kterým se kopeček nelíbil, jej radnice z projektu vyřadila. „Byl to určitý kompromis,“ řekl radní Jan Holický.

Maminkám je to líto a chtějí, aby se dodatečně dodělal. „Zklamalo nás, že se projekt nakonec změnil a ti nejmenší si tu nemají jak hrát. Poslali jsme dopis panu starostovi, aby nám pomohl,“ říká za místní maminky paní Schimmerová. „Umělý kopeček se nerealizoval na základě požadavků místních občanů. Pokusíme se ale vyhovět dětem a jejich rodičům a k instalovaným prvkům doplníme alespoň skluzavku,“ uvedl Holický, který má obnovy hřišť v kompetenci. Jak jsme již informovali v minulé Šestce, hřiště podle projektu radnice si vybrali děti z okolí. Dali mu přednost právě před návrhem skupiny místních obyvatel, který byl chudý na nejrůznější atrakce a nebyl ani oplocený.

 

Hřišti na Červeném vrchu zatím chybí k dokonalosti jen klouzačka pro malé děti.

 

Kde jsou další opravená hřiště?

Podle norem EU musejí mít všechny herní prvky přesné parametry. Proto městská část obnovila hřiště, odkud staré prolézačky musely zmizet, a nahradila je novými. Hřiště také mají ploty, jako ochranu proti psům.