Veřejné toalety fungují na Vítězném náměstí

náhled souboruNedaleko zastávky tramvaje na Kulaťáku ukrývá reklamní sloup veřejné záchodky. Plně automatické WC napojené na kanalizaci instalovala firma JCDecaux jako součást městského mobiliáře. Za pět korun poskytuje uživatelům veškerý komfort.

Otevření prvního WC městského mobiliáře je začátkem radniční strategie. „Současný nepřehledný stav rozmístění a způsob provozování sítě veřejných WC nejen na území Prahy 6, ale i celého města, je alarmující. Dnes je v Praze necelá stovka těchto zařízení, z nichž polovina je ve vestibulech všech stanic metra,“ hodnotí situaci starosta Chalupa. Záměrem Prahy 6 je nechat instalovat další toalety, pro které bylo vytipováno 8 lokalit. WC tak postupně budou například na Břevnově, v Dejvicích, Ruzyni a ve Střešovicích. Výdaje za instalovaný mobiliář a za jeho údržbu financuje JCDecaux z reklamy, kterou na mobiliáři poskytuje.

Městská část zároveň připravuje postupnou výměnu stávajících 35 novinových stánků za nové, odpovídající vzhledu ostatních prvků městského mobiliáře. Součástí některých stánků je také toaleta. Pro zajištění sociálního vybavení vyčlenila městská část pro letošek 23 milionů korun.