Plochá dráha bude slavit na Ladronce

Plochodrážní stadion na břevnovské Markétě letos po desáté za sebou hostí mistrovství světa v krátké ploché dráze. Je to důvod k oslavám. Promotér mistrovství, anglická společnost BSI, tím ocenila vynikající organizační schopnosti pořadatelského týmu Auto klubu Markéta.

26. srpna se bude na Markétě rozhodovat o novém mistru světa. Ještě před tím se organizátoři rozhodli uspořádat spanilou jízdu motocyklistů ulicemi Prahy. „Tímto netradičním způsobem chceme připomenout, že Praha byla jedním z prvních pořadatelů motocyklových závodů ve světě,“ říká Petr Ondrašík z Auto klubu Markéta.

Spanilou jízdu pojedou nejdelší historické motocykly na světě – Čechie-Bämerland, ve své době technicky vyspělé motorky Jawa 650, a Harley-Davidson. Prohlédnout si je bude možné vystavené v dolní části Václavského náměstí a odpoledne se přesunou na Ladronku. Tam proběhne už od 13 hodin zajímavý program s motoristickými hrátkami a děti budou zkoušet minimotocykly, ke kterým není třeba řidičák. Nebude chybět hudba a další atrakce pro děti.

V podvečer jezdci spanilé jízdy odjedou na stadión Markéty, kde budou stroje tvořit kulisu klání o nejlepšího plochodrážního jezdce.