Prodanou nevěstu v Šárce čeká repríza

náhled souboruVe stejně hvězdném obsazení sólisty, sboristy i orchestrem Národního divadla se první zářijovou neděli uskuteční repríza loňského představení Smetanovy Prodané nevěsty v Divoké Šárce. Představení, které vloni skončilo obrovským úspěchem, je letos určeno hlavně těm, kteří se napoprvé pro velký zájem diváků do přírodního amfiteátru nevešli.

Když loni přišly Jana Divišová a Renée Nachtigallová s nápadem uskutečnit v Divoké Šárce jediné představení Smetanovy opery na původním místě kdysi slavného přírodního divadla, mnozí tento nápad považovali za bláznovství. Nápadu se nakonec ujala městská část, která představení sponzorovala při příležitosti 85. výročí městské části. Na Prodanou nevěstu přišly tisíce lidí, kterým nevadilo, že seděli v lese na jehličí. Spokojeni byli i ochránci přírody, kteří měli původně výhrady, ale už pár hodin po události nebylo v lese po ničem ani památky. Nadšení byli i zpěváci, kteří už vloni prohlašovali, že se do Šárky rádi vrátí. V roli Jeníka Aleš Briscein, Mařenka Helena Kaupová nebo vesnický dohazovač Luděk Vele.

V rámci letošních oslav Dne Prahy 6 se proto městská část rozhodla zopakovat Prodanou nevěstu 3. září ve 14 hodin, na stejném místě a ve stejném obsazení. Vstup je zdarma a diváci si i tentokrát musejí donést deky na sezení a případně vzít deštníky s sebou.

 

Na operu do lesa přišly vloni tisíce lidí. V září se představení bude konat po druhé.