Na operu s dekou a deštníkem

Představení Prodané nevěsty v Divoké Šárce bude mít po velkých ohlasech z loňského roku reprízu. Druhé a zároveň i poslední představení se bude opět konat na místě bývalého, kdysi slavného přírodního divadla, tuto sobotu 3. září ve 14 hodin.

Stejně jako poprvé nejsou na operu žádné vstupenky a je zdarma pro všechny příchozí. „Tradiční opera na netradičním místě byla úspěšná a lidem se líbila. Chtěli jsme vyjít vstříc těm, kteří se vloni do přeplněného areálu již nedostali,“ říká starosta Tomáš Chalupa. Městská část bude představení financovat v rámci oslav Dne Prahy 6. Přestože se amfiteátr od loňska podařilo o málo zvětšit, organizátoři upozorňují návštěvníky, že areál má omezenou kapacitu a je důležité, aby lidé přišli včas. Již vloni přišlo na operu několik tisíc diváků a stovky se jich nedostaly. „Je nám to moc líto, když musí asistující strážníci opozdilce posílat zpět, ale jinak se to udělat nedá,“ vysvětluje za organizátory akce Jana Divišová a upozorňuje návštěvníky, aby si s sebou vzali podložky na sezení a deštníky pro případ ošklivého počasí. Do divadla se lidé dostanou ze dvou směrů, a to z konečné stanice tramvaje v Divoké Šárce a nebo od kempu Džbán. Odtud bude směr již označen cedulemi.

V opeře se znovu představí sólisté, sbory i orchestr Národního divadla. V roli Kecala nezapomenutelný Luděk Vele, jako Jeník Aleš Briscein a Mařenka Helena Kaupová. Akci doprovodí výstava fotografií z doby, kdy přírodní divadlo zažívalo svou největší slávu. V areálu bude platit zákaz kouření.