Kluziště, koncerty i osvětlení zpříjemnily Vánoce

náhled souboruVánoce Prahy 6 byly letos bezesporu nejúspěšnější. Spojení kulturních programů ve vytápěném stanu a kluziště pro děti přilákalo do Dejvic stovky lidí. Jen na kluzišti ze zvláštní umělé hmoty se denně vystřídalo kolem pěti set dětí.


Provoz kluziště částečně sponzorovalo nové obchodní centrum Šestka na Dlouhé míli. Bruslení bylo zdarma stejně jako možnost zapůjčit si brusle. „Radnice po velkém zájmu o kluziště dokonce zvažuje, že by jej mohla zakoupit nastálo a umístit během roku na některém ze sportovišť některé základní školy,“ řekl vedoucí kanceláře úřadu radnice Jan Hrubeš.
Na večerních představeních ve stanu bylo plno každý den a jen publikum se měnilo podle žánru a interpreta. Ve všech případech diváci po hodině vystoupení nechtěli pustit zpěváky z pódia.

Skvělý koncert předvedli Vladimír Mišík s kolegy Pavlem Skálou a houslistou Janem Hrubým. Lenka Dusilová si podmanila obecenstvo komornější notou svých písniček a folkoví Nezmaři z Českých Budějovic si pochvalovali zimní „stanování“ v Praze.

Svítil i Břevnov
Dvě stovky osvětlených motivů na sloupech a 85 nazdobených stromů podél hlavních ulic, na každém 120 metrů minižárovek, tak vypadal vánoční Břevnov, který letos slaví 100 let od povýšení na město. „Postupně máme v plánu stejným způsobem osvětlit i další části Prahy 6,“ řekl Jan Hrubeš. Nákup osvětlení přišel radnici na tři miliony korun. Bohužel se našli vandalové, kteří si chtěli aspoň kousek vánočního osvětlení odnést domů. „Přestože šlo o speciální žárovky, které se jinak nedají použít, našli se lidé, kteří odštipovali kusy světelných řetězů, strom přestal svítit a musel se nechat opravit,“ postěžoval si Jan Hrubeš.


Školáci z Červeného Vrchu sehráli vánoční představení.

 

Vladimíra Mišíka nechtělo obecenstvo pustit z pódia.

 

Dětský pěvecký soubor Bělásek při ZŠ Benitta Juáreze.

 
Na víkendových pohádkách bylo ve stanu vždy plno dětí.