Jazykovka na Břevnově již učí a opravuje se dál

náhled souboruO čtrnáct dní později, ale s o to větším optimismem naskočili žáci ZŠ Pod Marjánkou na Břevnově do nového školního roku. Během prázdnin se podařilo opravit přes dvacet školních tříd a vyměnit okna. Školáci si pochvalují nové barevné toalety, vesele barevné třídy i chodby.

"Práce, které znemožňovaly výuku, se stihly o prázdninách," říká ředitelka školy Marcela Pácalová. "Nyní pokračuje další etapa rekonstrukce. Do konce roku zbývá opravit vnější fasádu, zbylou polovinu sociálních zařízení, tělocvičnu a školní družinu," říká s tím, že žáci zatím chodí na tělocvik na školní hřiště. Kompletní oprava i druhé tělocvičny naváže později. Ředitelka si pochvaluje spolupráci s radnicí, která opravy financuje, i se stavební firmou, která je přístupná drobným změnám v projektu a vychází vstříc potřebám školy.

Přestože učitelé zatím skladují pomůcky v krabicích, brzy se nastěhují do nově vybavených kabinetů, kam byl z příspěvku městské části zakoupen nový nábytek. Třídy dostaly nové tabule a díky rekonstrukci vznikla i projektová místnost, která bude sloužit i pro pracovní vyučování.

V plné parádě by se škola se zaměřením na jazykovou výuku měla předvést v prosinci, kdy bude generální rekonstrukce ukončena a škola zároveň oslaví 50 leté výročí svého založení. "Všichni se moc těšíme. Rodiče i děti jsou k opravám velmi vstřícní a chápaví. Oceňují, že vše bude nové a pěkné," dodává ředitelka Pácalová. Částečně opravenou fasádu v zelené barvě zdobí od září velká písmena s názvem školy.