Ladronka 2007 ­ super zábava hlavně pro mladé

Při příležitosti zahájení programu Týdne zdravé šestky se 22. září konal na břevnovské pláni již šestý ročník festivalu volného času Ladronka 2007, pořádaný městkou částí společně s agenturou mvp.

Díky báječnému počasí zavítalo během celého dne na Ladronku na 12 tisíc návštěvníků, kteří si mohli vyzkoušet různé sportovní aktivity, zapojit se do workshopů různých organizací, nebo si zasoutěžit o hodnotné ceny.

Moderátory programu byli Pavel Cejnar a Markéta Rachmanová z rádia Evropa 2. Ceny soutěžícím předávali radní Prahy 6.

Ze sportovních aktivit byl největší zájem již tradičně o skateboarding a BMX na U-rampě, bojové umění Capoeiru a o nováčky akce ­ juniorský tým amerického fotbalu Prague Panthers. Své fanoušky si získali i frisbee neboli sportovní házení diskem, původně stará indiánská hra lacrosse a francouzský pétanque, který letos slaví 100. výročí.

Ti, kterým sport nic neříká, se mohli realizovat ve výtvarných dílnách neziskových organizací z Prahy 6, které měly na břevnovské pláni rozmístěny své stánky. Fanoušci snowboardingu si mohli odnést z autogramiády podpis Martina Černíka, našeho nejlepšího snowboardisty, nebo hereckých hvězd Tomáše Vorla mladšího a Lenky Jaroškové z nového filmu Gympl.

Týden zdravé šestky pokračoval v Praze 6 řadou drobných akcí zaměřených na protidrogovou prevenci či trávení volného času, které pořádaly i školy a sportovní oddíly.

Během odpoledne pódium ovládly taneční skupiny s moderními styly. O večerní program se postarali hiphopeři z Polska Duze Pe a DJ Spox, DJ Orion a DJ Trafik z PSH, a nakonec park roztančili DJ Katcha a MC Jacob.