Na Dědině se ladily detaily

Zřejmě již naposledy se sešli v září radní s obyvateli sídliště Dědina, aby společně s architekty diskutovali nad projektem revitalizace sídliště.

Projekt je připraven přes tři roky a má v obyvatelích sídliště zastánce i odpůrce. "Na projekt je v rozpočtu vyčleněno 68 milionů, pokud budou lidé souhlasit, aby byl realizován," sdělil starosta Tomáš Chalupa. Podle radního Jana Záruby je projekt těsně před žádostí o stavební povolení, poté se vybere dodavatel stavby.

Proti realizaci projektu nikdo nevznesl zásadní námitky, lidé řešili s architekty detaily, například jakým způsobem bude zajištěn příjezd stěhovacích vozů či sanitek a hasičů k domům, zda by navržené hřiště mělo být beach volejbalovým kurtem nebo mít travnatý povrch či zda mohou být stromy podél Ciolkovského ulice na druhé straně ulice, aby stínily autům.

Architekti podněty občanů ještě zapracují do projektu. Revitalizace sídliště by měla začít příští rok. Vznikne zde centrální náměstí, odpočinková místa, nové chodníky s osvětlením a předzahrádky panelových domů. Akce je spojená s kácením nevyhovujících dřevin a dosadbou nových stromů. Regulérní parkovací stání zůstanou zachována.