Radnice svěřila provoz areálu Hanspaulka soukromníkovi

Zkušební provoz sportovního areálu Hanspaulka, který městská část vybudovala a zprovoznila v loňském roce, byl ztrátový. Aby nemuselo být sportoviště dotované městskou částí, radnice jej pronajala soukromému nájemci, který se o fungování areálu bude starat. Za roční nájem zaplatí šedesát tisíc korun.

Novým provozovatelem areálu je tenisový trenér Václav Duda. "Jeho nabídka byla vyhodnocena jako nejlepší, zavázal se postavit přes zimu přetlakovou halu na tenis a zachovat všechny původní aktivity, které doplní o další," vysvětlil radní pro sport Jan Holický. Podmínkou ze strany radnice bylo, aby nájemce rezervoval volné hodiny pro tělocvik a sportovní kroužky dětí ze základní školy a pro sokolskou jednotu.

Václava Dudy, který má zkušenosti se spravováním jiných sportovních areálů, jsme se zeptali:

Zajistíte přes zimu halu na tenisový kurt?

"Momentálně čekáme na stavební povolení, jinak hala je připravená k instalaci a na tenisovém kurtu by mohla být od listopadu."

Zůstane na Hanspaulce hanspaulská liga?

Samozřejmě, uzavřeli jsme nové smlouvy s Pražským svazem malého fotbalu. Budou tu hrát nové manšafty, které si zvolily toto hřiště jako domácí.

Zůstane zachován zpoplatněný vstup do areálu?

Vstup 10 korun zaplatí pouze cvičící dítě nebo dospělý, ne osoba, která dítě doprovází nebo přijde sledovat zápas nebo jen navštívit areál. Proto jsme také upravili provozní řád, podle kterého mohou být děti v areálu pouze pod dozorem dospělého. Vstup pochopitelně neplatí ani ten, kdo si zaplatí některé sportoviště.

Budete upravovat původní ceny za pronájem hřišť?

"Zdražili jsme pronájem fotbalového hřiště o 150 korun, v zimě bude stát hodina v přetlakové hale 900 korun. Trochu se zvýšila cena za minigolf, ale tam zase nabízíme rodinné půjčovné. Jinak ostatní ceny se nemění a nabízíme i permanentky a slevy při objednání více hodin."

Využijete původní webové stránky hanspaulského areálu?

"Ne, už jsme uvedli do provozu novou adresu www.sporthanspaulka.cz, kde najdou zájemci postupně všechny informace."

Jak se hodláte vypořádat se ztrátovým provozem areálu? Budete jej nějak rozvíjet?

"Rozjíždíme řadu aktivit, které by mohly pomoci areálu vydělat a zároveň přivedly lidi a děti ke sportu. Organizujeme kroužek sportovních her pro děti ze školní družiny místní školy nebo odpolední sportovní hry pro děti i dospělé, které zde vedou trenéři Václav Duda st. a Rudolf Havlík, oba mistři světa v házené. Zároveň běží tenisová škola a od jara počítáme i s fotbalovou školou. Co se týká rozvoje areálu, uvažuji o bazénu, alespoň o nějakém nafukovacím, který by se zde postavil přes léto."