Den sportu zakončil letní sportovní sezónu

Pomyslnou tečkou za letošní sezónou venkovních sportů byl 1. ročník Dne sportu Prahy 6, který se uskutečnil v říjnu v areálu na Ladronce a na stadiónu na Markétě.

Přestože chladné počasí již více připomínalo zimu, našla se řada odvážlivců, kteří ve třech disciplínách poměřovali svoje fyzické síly a bojovali o poháry.

Sportovci měli možnost se zapojit do třech samostatných závodů v přespolním běhu na 10 kilometrů, závodu na horských kolech, který startoval právě z plochodrážního stadionu, a závodu na in-line bruslích. Nejrychlejším běžcem se stal Pavel Zajpt z Prahy 6 v čase 42:04 min. Třicetikilometrový závod v okolí Petřin a Břevnova absolvoval nejrychleji zkušený cyklista Jirka Chyba za 25:24 min. Vítězství v půlmaratónu na in-line bruslích si vyjel Petr Lochman ze Zlína ve stejném čase, jako strávil Jiří Chyba v sedle kola.

„Chceme propagovat nejen sport jako takový, ale hlavně zdravý životní styl, který lidé mohou rozvíjet ve zrekonstruovaných sportovních areálech jako je Ladronka nebo areál na Hanspaulce,“ uvedl radní Jan Holický.

Po skončení soutěží program doplnilo vystoupení hudební skupiny Taxmeni. Zájemci si mohli na Ladronce vyzkoušet sportovní lukostřelbu pod vedením zkušených profesionálů.

Ladronka přitáhla závodní i rekreační běžce i na začátku října, kdy se uskutečnil 3. ročník běhu Břevnovských 5 a 10 kilometrů.


Sportovní den na Ladronce zahájili běžci, poté se sportovci přesunuli na stadion Markéta s horskými koly a závěr patřil bruslařům opět na Ladronce.