Dolní Sedlec má opravené ulice

náhled souboruDolní Sedlec je prvním katastrálním územím městské části, které má kompletně opravené všechny komunikace. Jejich slavnostním otevřením tak skončila náročná dvouletá rekonstrukce, která také udělala tečku za odstraňováním následků povodní z roku 2002.

Obyvatelé Dolní Sedlce neskrývali potěšení z toho, že mohou chodit po opravených chodnících a jezdit po nových silnicích. „Pamatuji dobu, kdy jsem ženě musel koupit galoše, aby se v čistých botách dostala do divadla. Dnes si každý může vyčistit boty a bude po Sedlci chodit dlouho, než si je zamaže,“ řekl jeden z obyvatel nejdéle žijících v Sedlci pan Ryšan, který s dalšími starousedlíky přestřihl pásku při otevření ulic. Za všechny tak připomenul dobu, kdy Sedlec patřila k Suchdolu, a několik let byla územím, do kterého se neinvestovala ani koruna.

Kromě upravených povrchů v pěti ulicích v celkové délce jednoho kilometru má nyní Sedlec také opravené vodovodní řady, novou kanalizaci a vystavěný plynovod. Díky nové kanalizaci mohlo dojít k likvidaci již nepotřebné čistírny odpadních vod, o jejíž zrušení usilovali i místní lidé. Na jejím místě by mělo časem vzniknout nové dětské hřiště.

Celkové náklady na opravy sedleckých komunikací se dosáhly 75 milionů korun. 55 milionů zaplatilo hlavní město. Městská část Praha 6, ke které se Dolní Sedlec před třemi lety na přání jejích obyvatel připojila, přispěla do rozpočtu akce 20 miliony korun.


„Od války se v Sedlci neudělalo tolik práce, co za poslední dva roky,“ říká obyvatel Jaroslav Holý.