Policie dostala od radnice vybavení za téměř půl milionu

náhled souboruMěstská část nakoupila vybavení pro policii působící v Praze 6 za 450 tisíc korun. Dary jsou určeny hlavně pro práci v terénu a o nákupu rozhodovaly především požadavky policie.

„Notebooky rozdáme do aut, kde po připojení na systém vysílaček Matra budou moci policejní hlídky rovnou na místě provádět různé úkony, které se jinak odehrávají v kancelářích,“ vysvětlil zástupce ředitele státní policie pro Prahu I pplk. Miroslav Benda a dodal: „Počítačové sestavy jsou pro nás již nezbytností. Veškerou agendu musíme provádět v rámci elektronického trestního řízení.“

Vybavení předal v říjnu zástupcům státní a městské policie starosta Tomáš Chalupa v bubenečské policejní služebně. Mezi praktickými dary bylo pět kompletních počítačových sestav včetně tiskáren, osm notebooků, šest digitálních fotoaparátů, tři scannery, padesát USB disků, externí disk s kapacitou 250 GB, ale také přes dva tisíce kapesních ohřívačů, které v kapse uniformy pomáhají strážníkům v mrazech udržovat teplo.

Radnice takto pomáhá policii již devět let. „Praha 6 je podle policejních statistik nejbezpečnější částí hlavního města. Přesto i zde dochází k porušování zákona. Účelem nákupu je zlepšení technického vybavení pracovišť policie v Praze 6,“ vysvětlil štědrost radnice starosta Chalupa.