Do školy v Bílé vlétne Bílý Motýl

Předvánoční čas nemusí být vždy spojován jen se zpěvem koled. Svědčí o tom projekt umělecké školy Harmonie z Prahy 6, která spolu se ZŠ a MŠ Bílá, Dětským pěveckým sborem Prážata a Komorním sborem Resonance, připravuje pro letošní advent uvedení hned dvou premiér dětského muzikálu Bílý Motýl.

Jedná se o ojedinělý počin, který zapojí talentované děti od sedmi do šestnácti let do společného uměleckého projektu. "Děti budou mít možnost veřejně předvést své schopnosti a nabýt nové zkušenosti při vystupování před publikem," říká ředitel umělecké školy Harmonie Marek Vávra. Tuto příležitost získá téměř 60 dětí.

Dětský muzikál Bílý Motýl zkomponoval pedagog CH ZUŠ Harmonie Jakub Nygrýn na motivy tatranské báje. Příběh se odehrává v horské přírodě a kromě hlavních protagonistů Janka a Jasoňky se představí i řada roztomilých postaviček z tatranské fauny a flory. Přípravy muzikálu byly zahájeny před pěti měsíci, kdy se uskutečnily první castingy na představitele dětských rolí. Vybraní malí sólisté a sboristé už několik týdnů pilně zkouší pod vedením zkušených pedagogů.

Slavnostní premiéry se uskuteční ve středu 19. a čtvrtek 20. prosince od 18 hodin v aule ZŠ Bílá. V rámci slavnostního večera shlédnou hosté také projekci dokumentárního filmu o přípravách muzikálu a vydáno bude i písničkové CD.

Předprodej vstupenek na obě premiéry začal 3. prosince přímo ve škole. Projekt je částečně financován městskou částí. Více informací najdete také na www.bilymoty-muzikal.cz