Kotlářka bude mít šest drah

náhled souboruStadion Kotlářka, který spravuje pražský Dům dětí a mládeže, prochází rekonstrukcí. Díky ní se zlepší celkové prostorové možnosti stadionu, které by tím pádem měly vyhovět stále narůstajícímu zájmu o sport mezi veřejností.

"Od konce 90. let se počet sportovců užívajících areál více než zdvojnásobil a týdně jím projde přes 2.500 návštěvníků," zdůvodňuje impuls k rekonstrukci ředitel DDM Praha Libor Bezděk. Výraznou změnou bude rozšíření oválu ze čtyř drah na šest. "Díky tomu se budou smět na dráze konat větší závody. Nejvyšší soutěž, kterou jsme dosud mohli na stadionu těchto parametrů uspořádat, byl Přebor Prahy mladších žáků," vysvětluje Bezděk.

"Rozšířením dráhy se zlepší i tréninkové možnosti pro všechny sportovce a to nejen atlety, protože i baseballisté, florbalisté, stolní tenisté i orientační běžci, kteří dráhu rovněž využívají pro svojí sportovní přípravu, si nyní při využívání dráhy až nebezpečně překážejí," vypočítává výhody ředitel DDM. Zmizí také původní sektor pro skok daleký a dojde k jeho posunu tak, aby se mohlo rozšířit hřiště pro softbal a stalo se regulérním. Nově vznikne i sektor pro skok o tyči, který dosud areálu chyběl. Při úpravách se také definitivně odstraní následky poškození dráhy od kořenů topolů, které dříve stály v její bezprostřední blízkosti.

Bagry na sportovní dráhu vyjely poprvé v říjnu a stavební práce potrvají až do jara. "Pokud to počasí stavbařům dovolí, rádi bychom zahájili činnost na nové dráze již v dubnu," doufá Bezděk. Náklady na rekonstrukci stadionu dosáhnou 14 milionů korun a hradí je převážně ministerstvo financí. Rekonstrukcí sportoviště však plány na vylepšení Kotlářky nekončí. "Rádi bychom v budoucnu nahradili velkou víceúčelovou halu pevným objektem se sociálním zázemím," říká Bezděk a podotýká, že textilní opláštění haly, které nedokáže zadržet hluk, je trnem v oku místním lidem. "Jinak je na Kotlářce stále co zlepšovat, rekonstrukci by potřebovala hala na stolní tenis i hlavní budova."