Předškoláci na ZŠ Petřiny-sever již začali se školou

Vstup do první třídy je pro děti a rodiče velkou událostí, ale také náročnou změnou. Právě proto organizuje ZŠ Petřiny ­ sever program pro předškolní děti. Jednou měsíčně ve čtvrtek od 16 hodin se děti mohou hravou formou seznámit s novým prostředím. Rodičům jsou přitom samozřejmě dveře také otevřeny.

V říjnu děti poznávaly školní prostory. Účastnily se malého orientačního pochodu, objevovaly jednotlivé třídy i speciální učebny, vstoupily i do ředitelny. Na jednotlivých stanovištích na ně čekali s odměnou skřítci, čtvrťáci. V listopadu byla místem setkání tělocvična. 13. prosince se budoucí prvňáčci podívají do družiny, kde se budou chystat Vánoce. 17. ledna je čeká trocha matematiky. 14. února si zahrají divadlo ve školní knihovně. 13. března vyzkoušejí své šikovné ruce v dílnách. 10. dubna si zazpívají u piana. 15. května poznají, co je to učení ­ mučení ve 2. A, a 12. června si zadovádějí na hřišti a v zahradě.

Průvodci a pomocníky při jednotlivých aktivitách jsou učitelé prvního stupně, vychovatelky školní družiny a někdy i starší žáci. Cílem programu je, aby si děti aktivně vyzkoušely vyučování jak je praktikováno u nejmladších školáků. Do školy budou pak v září vstupovat jako do staronového prostředí, kde už ledacos zažily, a škola pro ně bude známým a blízkým prostředím.

Pro děti je možné se zapojit kdykoliv do jednotlivých setkání. Zájemci o program předškoláků mohou přijít rovnou na nejbližší setkání nebo se informovat na webových stránkách školy: www.zspetriny.cz, případně u paní zástupkyně pro první stupeň na adrese: a.kejharova@zs.petriny.cz nebo na čísle 235 366 150.