Obvodní soud se bude stěhovat

Obvodní soud pro Prahu 6, který sídlí v budově šestkové radnice v Jilemnického ulici, čeká stěhování. Výpověď z těchto prostor dostal soud od úřadu již k 31. prosinci minulého roku. Dosud však nedokázal najít jiné vhodné prostory.

Radnice proto soud i přes výpověď bude ve své budově ještě nějakou dobu tolerovat. „Nové sídlo pro soud stále hledáme a spolupracujeme i s radnicí Prahy 6, která nám je pomáhá najít,“ sdělil předseda Obvodního soudu pro Prahu 6 Dimitrije Dohčevič, který doufá, že si více než třicet soudců po stěhování polepší. Kdy se soud definitivně přestěhuje, ovšem zatím nedokáže odhadnout. V hledaných prostorách by měl společně sídlit obvodní soud i obvodní státní zastupitelství.

K výpovědi se městská část rozhodla po té, co jí nestačí kapacita vlastní radnice. „Tím, jak se nám rozrůstá agenda, budeme potřebovat více místa pro úřad,“ sdělila jeho tajemnice Lenka Pokorná. Dodala, že paradoxně si městská část naopak pronajímá jiné prostory například v ulici V. P. Čkalova, kam si lidé chodí pro pasy a občanské průkazy, nebo v ulici Jugoslávských Partyzánů, kde si vyřizují sociální záležitosti.

Během nejbližších měsíců bude městská rada posuzovat projekty, podle kterých se rozhodne, zda vůbec a jakým způsobem by měla probíhat plánovaná rekonstrukce budovy radnice. „V případě rekonstrukce pro nás budou prostory soudu nezbytné,“ sdělila Pokorná s tím, že rozhodnuto zatím není.

Obvodní soud sídlil v budově radnice od roku 1993, radnice mu mohla dát s tříměsíčním předstihem výpověď kdykoliv bez udání důvodu.