Práce na Malovance jsou v plném proudu

Kácením stromů u výjezdu ze Strahovského tunelu pokračuje výstavba mimoúrovňové křižovatky Malovanka, z níž v budoucnu povede další tunel od Břevnova dál směrem k Prašnému mostu.

„V lednu jsme zahájili kácení stromů po obou stranách Patočkovy ulice v prostoru, kde bude křižovatka. Povolení jsme dostali už loni v létě, jenom jsme čekali, až budou stromy úplně bez listí,“ uvedl k tomu mluvčí Metrostavu František Polák. Během následujících měsíců dojde k dalším přeložkám inženýrských sítí, které po etapách částečně omezí provoz Patočkovy. „Čekáme na dílčí stavební povolení, přesný harmonogram zatím neumím sdělit,“ řekl Polák.

Podrobné informace o výstavbě křižovatky i o stavbě další části městského okruhu mohou občané získat každou 1. středu v měsíci v informačním centru na poliklinice na Marjánce od 14 do 18 hod. Na otázky jim odpoví zástupci investora, kterým je hlavní město, dodavatele i projektanta. „Informační kancelář pokaždé navštíví desítky lidí, se kterými se snažíme řešit i případné stížnosti na hluk nebo nepořádek a obvykle se dohodneme na řešení,“ vysvětlil Polák. Lidé se podle něj zajímají o to, jak bude stavba vypadat a kdy bude dokončena.

Samotný pět a půl kilometru dlouhý tunel jménem Blanka, který vyústí v Tróji, se začne stavět nejpozději do konce března. Dokončení této části Městského okruhu je stanoveno na rok 2011. V budoucnu má od křižovatky Malovanka vést tunelem také Břevnovská radiála spojující vnitřní a vnější automobilový okruh. Termín její výstavby je zatím v nedohlednu. Řidiči ji určitě nebudou využívat dřív než v roce 2015.