Tančírna v Domě Armády již nebude

náhled souboruNa Vítězném náměstí pokračuje rekonstrukce Domu Armády Praha, která byla zahájena v loňském roce. Dokončena by měla být v polovině roku, plynule na ní naváže rekonstrukce sousední budovy Generálního štábu, která by se měla protáhnout do roku 2009. Obě budovy jsou majetkem ministerstva obrany.

Restaurace, tančírna ani obchod komerčního využití přízemí se nepočítá,“ sdělil Jan Pejšek z tiskového oddělení ministerstva. V budově Domu armády se buduje gastrocentrum pro stravování téměř 600 osob a několik víceúčelových sálů na bázi kina Evropa. Část objektu přestaví ministerstvo na ubytovnu hotelového typu. „Pro účastníky každodenních pracovních jednání, odborníky z ČR i zemí NATO je často nutné zajistit ubytování,“ vysvětluje Pejšek.

V budoucnu tak bude Dům armády využíván prioritně pro pracovní a reprezentativní potřeby ministerstva. „Předpokládá se, že civilní veřejnost bude v omezené míře využívat služby gastrocentra. V přízemí se také uvažuje o zřízení čistírny oděvů, která v lokalitě chybí,“ uvedl Pejšek.

Parkování vojenských aut je zajištěno v objektu kasáren gen. Píky a ani po dokončení rekonstrukce se nepočítá s rozsáhlejším využitím ulic kolem štábu pro služební účely ministerstva. Lidé budou smět v okolí budov parkovat podobně jako v minulých letech.

M. Skokanová