Bál jako za císaře pána

náhled souboruJako kdyby se čas posunul o století zpět to vypadalo na tradičním masopustním bálu, který se letos konal ve větších prostorách v hotelu Pyramida.

Z více než dvou set hostů jich byla skoro polovina v maskách, které k výročí 100 let Břevnova měly téma: staré dobré časy. Rozhodování poroty o nejlepších 10 masek bylo těžké a náročné, orchestr musel na žádost poroty třikrát prodloužit promenádu masek. Zvláštní cenu poroty za masku člena Benediktinského řádu z roku 1907 vyhrál převor P. Siostrzonek – 5 litrů drštkové polévky. Živnostenská tombola byla bohatá a výtěžek 16 tisíc korun bude poukázán na veřejnou sbírku na obnovu varhan v bazilice sv. Markéty. Někteří hosté darovali své výhry z tomboly ještě do půlnoční dražby např. husí játra, pečeného beránka, věnec buřtů – výtěžek z dražby byl předán ředitelce MŠ Jílková a převorovi kláštera pro varhany.

Na průběh plesu z obrazu blahosklonně dohlížel František Josef I. Šlo o originál obrazu císaře, který sám věnoval v 19. stol svému poddanému za jeho věrné služby. Podium zdobila i jeho krásná žena Alžběta Bavorská „Sissy“. Její postava byla vytvořena podle obrazu, vlasy podle originálu načesali ve filmovém studium na Barrandově.
Foto: R. Kelbich


Promenádu masek na bálu nechala porota několikrát zopakovat.


2. cena v soutěži masek: Paničky Windsdorské – výherkyně Linda Buchtová, Zuzana Buchtová, Kateřina Forstová z Prahy 6