Barevný týden v Písecké bráně

náhled souboruV týdnu od 26. března do 1. dubna bude v Písecké bráně na Hradčanech k vidění zajímavá výstava Brána recyklace. Ta bude pro veřejnost otevřena vždy od 10 do 18 hodin a po celý týden bude doplněna o zábavné hry pro děti.

Akce má upozornit veřejnost na smysl třídění odpadu a představit následné využití vytříděného odpadu, a to nejen v běžném životě, ale také v umění. V Písecké bráně bude v rámci Barevného týdne k vidění výstava uměleckých a designových výrobků vyrobených z recyklovaných materiálů.

Nejen pro děti bude po celý týden připravena zábava ve formě her a soutěží s tématikou třídění odpadů. Zájemci se budou moci zúčastnit přednášek nebo promítání tématických filmů. Akce se zúčastní například Ladislav Špaček, který bude mít přednášku na téma „Etiketa třídění“ nebo radní Lukáš Pollert, který je patronem kampaně na třídění odpadů.

Výtvarník Pavel Šťastný, autor grafiky populárního televizního pořadu Banánové rybičky, pro výstavu vytvoří „Recyklační strom“ v životní velikosti.