U nových stánků budou i veřejné toalety

Během loňského roku zmizely z ulic k nelibosti místních lidí některé novinové stánky. Stalo se tak například na Břevnově nebo v Liboci a další stánky to čeká. Naštěstí jenom dočasně. Radnice má v plánu je během tohoto roku vyměnit za nové. Díky tomu přibudou v městské části veřejné toalety.

„Cílem akce je sjednotit městský mobiliář. Stánky jsou jeden horší než druhý, vystavěné kdysi v minulosti,“ říká starosta Chalupa. Nové stánky by již neměly být pro ostudu. Naopak, radnice počítá s tím, že jejich součástí budou vitríny pro plakáty, které by avizovaly akce pořádané městkou částí, informace z radnice nebo se na ně umístí mapa Prahy 6.

Výměna se týká celkem dvanácti stánků. Polovina jich bude sloužit pro prodej tisku, tabáku a drobného zboží, zbytek bude navíc rozšířen o kabinu s toaletou. „Pro tyto stánky byly vybrány lokality na frekventovaných místech,“ vysvětlil starosta. Nerezová kabina s WC přímo navazuje na stánek, toaleta je bezbariérová a povede k ní nájezdová rampa. Jednotné stánky budou doplněné venkovním osvětlením a čelní sklo bude chráněné bezpečnostní fólií s atestem Kriminalistického ústavu.

Instalaci nových stánků provede během letošního roku firma, která zvítězila ve výběrovém řízení. Na provozovatele stánků městská část výběrové řízení teprve vyhlásí. Současní provozovatelé stánků, pokud budou mít zájem stánky dále provozovat, budou mít možnost ve výběrovém řízení dorovnat nejvyšší nabídku.

Kde budou nové stánky
Dejvická x Pod Kaštany Konečná tram Podbaba – stánek s WC
Bělohorská, KC Kaštan Vlastina x Ciolkovského – stánek s WC
Petřiny, zastávka OD Petřiny Evropská x Divoká Šárka – stánek s WC
Evropská x Horoměřická Bělohorská x Na vypichu – stánek s WC
Evropská x Vlastina Patočkova x Cukrovarnická – stánek s WC
Jug. Partyzánů, zastávka Lotyšská Petřiny, zastávka Větrník – stánek s WC