Krátce

Do 9. května musejí obyvatelé Ruzyně, a Bílé hory vydržet hustý letecký provoz nad svými hlavami. Úklidy vozovek a chodníků pokračují v Praze 6 až do 23. 5. V ulicích Prahy 6 druhým rokem uklízejí kromě firem i nezaměstnaní, bezdomovci, vězni a lidé vykonávající alternativní trest.

• Do 9. května musejí obyvatelé Ruzyně, a Bílé hory vydržet hustý letecký provoz nad svými hlavami. Od poloviny dubna je kvůli pravidelné údržbě uzavřena hlavní ranvej a dráha 13/31 převzala veškerý provoz. V tomto směru probíhá většina přistání, vzlety naopak ve směru na Dobrovíz. Od 10. 5. se naopak provoz přesune pouze na hlavní dráhu 06/24 a vedlejší dráha bude do 30. 5. uzavřena. V rámci údržby zároveň Řízení letového provozu nainstaluje nové radionavigační zařízení pro přesné navedení letadel na přistání.

• Úklidy vozovek a chodníků pokračují v Praze 6 až do 23. 5. Radnice znovu vyzývá řidiče, aby neparkovali své vozy na zákazu zastavení ani na chodnících, jejichž úklid probíhá ve stejný den. Během května bylo na území Prahy 6 kvůli úklidům odtaženo na 500 automobilů, za parkování na chodnících městská policie udělovala pokuty.

• V ulicích Prahy 6 druhým rokem uklízejí kromě firem i nezaměstnaní, bezdomovci, vězni a lidé vykonávající alternativní trest. Vloni se podařilo zapojit do práce každý den deset bezdomovců. Ti odpracovali zhruba 5500 pracovních hodin. Letos se počet pracujících bezdomovců zdvojnásobí. Radnice dosud spolupracovala s Armádou spásy, nově do této spolupráce vstoupilo sdružení Emauzy. Radnice tímto způsobem řeší údržbu problematických míst, vytipováno je čtyřiadvacet lokalit.