Semafor i panely chrání chodce

Přechod přes Patočkovu ulici u břevnovského již chrání světelný semafor. V místě nedávné tragické nehody u zastávky Říčanova o pár desítek metrů výše již řidiči díky dopravním opatřením jezdí krokem.

„V těchto místech je doprava provizorně svedena betonovými panely do jednoho pruhu a před přechodem je červený protismykový nástřik rocbinda,“ říká vedoucí odboru dopravy Dana Charvátová s tím, že k rozšíření ostrůvku a instalace zábradlí dojde na podzim. Semafor v křižovatce Patočkova a Bělohorská, o který místní lidé i radnice dlouho usilovali, funguje ve zkušebním provozu a světelné nastavení se bude po dva měsíce vylaďovat. „Zatím se žádné kolony neprojevují,“ říká Charvátová. Bezpečnostní nástřik rocbinda byl proveden podle požadavků radnice také v ulici Pod Drinopolem a na Patočkově před křižovatkou s touto ulicí. Další je na v křižovatce s ulicí Falckou.

Veškerá opatření financuje ze svého bezpečnostního programu magistrát, který je kompetentní rozhodovat o silnicích I. třídy. Stavba semaforu přišla na šest a půl milionu korun. V současné době se připravuje realizace podobných opatření na Evropské, kde již došlo k výměně světel nad přechody za silnější.