Tatran Střešovice pojedenácté na florbalovém trůnu

Florbalisté Tatranu Střešovice dokráčeli opět k metám nejvyšším, když ve finále play-off Fortuna extraligy porazili Torpedo Havířov suverénně 3:0 na zápasy. K zisku poháru letos zvolili nejkratší možnou cestu.

Tatran letos vyhrál co se dalo. Kromě zisku Poháru ČFbU a vítězství v základní části extraligy, dokázali střešovičtí florbalisté projít boji v play-off jak nůž máslem. Po čtvrtfinálové sérii 3:0 na zápasy s TJ JM Chodov a stejným poměrem i v semifinále proti FbK Sokol Mladá Boleslav vyzvali k rozhodující bitvě tým Torpedo Havířov, které se stalo přemožitelem tradičního rivala Tatranu z posledních čtyř let FBC Pepino Ostrava.

Po celou sezónu stavěl Tatran zejména na elitní útočné formaci Jedlička–Fridrich–Von der Pahlen, která se rozehrála v play-off tak, že opanovala nejen průběh zápasů na hřišti, ale i individuální statistiky play-off. Michal Jedlička s neuvěřitelným průměrem téměř 4 bodů na zápas vytvořil nový rekord extraligy.

Střešovické tažení za obhajobou titulu se opět podařilo, a tak Tatran kromě jedenáctého titulu slaví i sedminásobného vítězství v řadě. Tatran Střešovice se navíc může pyšnit v letošní sezóně dalším primátem. V pořadí divácké návštěvnosti obsadil Tatran první místo, když si na něj za celou sezónu našlo cestu 13 455 florbalových fanoušků. Tedy průměrná návštěva 434 diváků na zápas. Na výsledku se podepsala zejména bouřlivá kulisa finálových bojů. Jedenáctinásobní šampióni hrdě reprezentují Prahu 6 a domácí fanoušci jim to vracejí. V domácím prostředí shlédlo 16 zápasů Tatranu 3 912 diváků.