V Praze 6 dojde ke zvýšení počtu městských strážníků

První náměstek pražského primátora Rudolf Blažek navštívil v dubnu spolu se starostou Tomášem Chalupou jednotky záchranného a bezpečnostního systému hlavního města, které sídlí v Praze 6. Nevynechali hasičskou stanici na Petřinách, obvodní ředitelství policie a městské policie.

Právě s ředitelem městské policie pro Prahu 6 řešili zvýšení počtu strážníků na území městské části. „Přestože Praha 6 již řadu let patří v objemu páchané trestné činnosti k nejbezpečnějším částem Prahy, je zároveň územně největší městskou částí v hlavním městě. A současných 98 strážníků je pro toto území nedostatečným počtem. Proto jsme vyjednávali o jeho zvýšení, vysvětlil Chalupa smysl jednání. „Do konce roku by na Praze 6 mělo působit 135 strážníků a v příštím roce až 170,“ dodal starosta, který má na radnici na starosti mimo jiné bezpečnost.

V souvislosti s vyšším počtem strážníků se chce starosta zaměřit na netradiční způsoby výkonu služby, například posílit cyklistické hlídky, službu specialistů – okrskářů, ale i zvýšit počet kamer bezpečnostního kamerového systému.

Území Prahy 6 je pro účely městské policie rozděleno na 28 okrsků. Místa, kde opakovaně dochází k pouliční kriminalitě, popř. složité dopravní uzly, jsou trvale monitorovány bezpečnostním kamerovým systémem. Nadále nejčastějšími trestnými činy přetrvávají jsou krádeže a vandalismus.