Zastupitelé schválili prodej Delty

Nákupní centrum Delta na Dědině bude mít soukromého majitele. Prodej celého objektu schválilo v dubnu zastupitelstvo. Do městské kasy přibude 62,5 milionu korun, které za Deltu nabídla společnost Amadeus. Ta zvítězila ve výběrovém řízení. Podmínkou prodeje ze strany městské části bylo zachování stávajících služeb.

Prodejna potravin, městská knihovna, služebna městských strážníků, informační kancelář městské části, ordinace lékařů, lékárna, pošta – to vše v Deltě zůstane k dispozici. Společnost Amadeus se navíc zavázala do opravy objektu investovat 60 milionů korun. „Chceme vytvořit příjemné, barevné nákupní centrum, které bude nabízet služby atraktivní pro tuto spádovou oblast,“ řekl Václav Klán, ředitel společnosti Amadeus, která se zabývá stavbou a provozováním obchodních domů. Podle něj by se měla Delta začít rekonstruovat do půl roku od podpisu smlouvy. Neplánuje rušit ani rockový klub Delta: „Obchodní centrum musí žít od rána do večera.“

Hospodaření objektu Delty bylo v posledních letech ztrátové. „Za poslední čtyři roky jsme zaznamenali ztrátu něco přes čtvrt milionu korun, navíc technický stav objektu není příznivý,“ vysvětluje místostarosta Jiří Fárek (ODS). Záměr prodat objekt Delta byl schválen zastupitelstvem před třemi lety. „V červnu 2005 jsme obdrželi souhlas magistrátu. Pak bylo vyhlášeno výběrové řízení pro zájemce a zveřejněno do začátku ledna,“ rekapituluje Jiří Fárek.

Vítěz výběrového řízení Amadeus dostal přednost před o tři miliony vyšší nabídkou druhého uchazeče. „Firma dala větší záruky na zachování provozů, které jsou pro místní občany nezbytné a nutné,“ uvedla členka výběrové komise, zastupitelka Jaroslava Hešíková (ED). Společnost má za sebou řadu referencí a poměrně úspěšných projektů v jiných městech, což poskytuje určité záruky. „Pokud se Delta prodá firmě, která tam bude mít své sídlo a zájem na tom, aby plnila určité služby, pak myslím že občané budou spokojeni,“ uvedla na zastupitelstvu Jaroslava Trnková (ČSSD).