Bubenečští slavili jako tovaryši

náhled souboruSlavnosti na Štrozoku byly v 19. století velká sláva především pro krejčovské tovaryše. Před třemi lety se do Bubenče vrátily, ztratily však nádech profesní veselice, ale program zůstal téměř stejný.

A podobné je i místo, kde se slavnosti konaly – Krupkovo náměstí v Bubenči. Hudba, hry a pestrý program pro děti – takové byly letošní Slavnosti na Štrozoku, které se proti minulým letům konaly o něco později, v květnu. Součástí víkendového programu byly dobové trhy, prodej a předvádění tradiční výroby a nechybělo pouliční divadlo. Zejména při pohádkách a představení kejklířů bylo na ulici plno. Návštěvníci mohli zdarma vychutnat projížďky ve fiakrech a samozřejmě tradiční občerstvení. Připraveny byly hlavně staročeské pochoutky. V hlavním odpoledním programu vystoupili Věra Martinová a Pavel Bobek.
 


Díky slunečnému počasí si návštěvníci program opravdu užili.V dřevařské dílně Honzy Nováčka mohly děti vyzkoušet své zručné ruce a fantazii a z připravených dřívek rozličných tvarů stloukat, vyrábět a omalovávat co hrdlo ráčí.