Hollywoodské hvězdy v Bubenči

Patrně nejsledovanějším domem v Praze se v květnu stala Gibiánova vila v ulici Charlese de Gaulla 22 v Bubenči. Pro svůj přechodný pobyt si ji vybral hvězdný herecký pár Angelina Jolie a Brad Pitt, který zde tráví se svými adoptovanými dětmi (Maddox, Pax Thein, Zahara) a vlastní dcerou Shiloh Nouvel pět týdnů. Krásná Angelina v Praze natáčí komiksový thriller Wanted.

Funkcionalistická Gibiánova vila, která poskytuje slavnému páru útočiště, patří soukromé majitelce a před pár lety byla zrekonstruována. Nyní luxusní sídlo bylo ještě nedávno zpustošené, neobyvatelné a obrostlé zarostlou zahradou. Rozlehlý dům si nechal postavit v letech 1927 až 1929 obchodník s polygrafickou technikou Richard Gibián, jeho autorem je český architekt Jaromír Krejcar. Ten navrhl i další pražské vily, do nichž přináší funkcionalistické dispozice s velkou obytnou halou. Ta bývá velmi často spojená s pracovnou a jídelnou, po straně se zpravidla vstupovalo do otevřené zahrady. V domě je i místnost připomínající lodní kajutu, z terasy je krásný výhled na Prahu.V zahradě zrekonstruované Gibianovy vily se nachází i soukromý heliport. Brad Pitt je známý svou slabostí pro kvalitní architekturu, proto produkce vybrala slavným hercům pro pobyt během natáčení právě tento dům.

Během měsíce byla Gibiánova pod permanentním dohledem jak bodygurdů, tak novinářů a fotografů. Ani oni, ani místní lidé toho mnoho nezahlédli, objekt byl chráněn vysokou rákosovou rohoží. Jen slyšitelný dětský pískot a povely v angličtině napovídaly, že se uvnitř něco děje.