Hudební festival pod hanspaulským zámečkem

Hanspaulský hudební festival se koná již posedmé. Opět jej připravuje skupina nadšených lidí kolem ZŠ Hanspaulka s podporou Prahy 6. 

Pětkrát se odehrál na hřišti Sokola Hanspaulka, po výstavbě nového sportovního areálu se vloni přesunul pod Hanspaulský zámeček. „Byla to rozhodně změna k lepšímu, také pro větší pohodlí posluchačů,“ myslí si za pořadatele ředitelka ZŠ Hanspaulka Marie Pojerová.
 
 Hanspaulský festival se necítí být konkurencí Dejvického hudebního léta, ani velkých koncertů v Šárce. Dává prostor mladým skupinám, protože generace nejmladších hudebníků ho založila. Během let se tu vystřídaly kapely, které dnes mají zvuk – Southpaw, Madfingers, Gaia Mesiah a další. A tak kdo ví, jestli letošní kapely za krátkou dobu nepřekvapí.
 
 Letošní festival se koná v neděli 24. června od 13 hodin na louce pod Hanspaulským zámečkem.
 
 Program potrvá do 19 hodin. Na programu bude opět tombola, jejíž výtěžek, jako každoročně, věnují pořadatelé Základní škole speciální v Rooseveltově ulici. Dary do tomboly dávají už tradičně podnikatelé a firmy, které sídlí na Praze 6 a není jich zrovna málo.