Malí cyklisté bojovali jako motorky

Zajímavý pohled se naskytl jednu květnovou sobotu na plochodrážním stadionu na Markétě. Místo motorek závodili na okruhu malí cyklisté.  

Cyklistický závod pro děti, nazvaný Malá dětská padesátka, si po třech letech stále získává nové závodníky. Letošní přesun z dejvického areálu ČVUT na Břevnov závodu velmi prospěl.

„Závody v terénu jsou pro děti mnohem zajímavější,“ myslí si organizátor ředitel a závodu Pavel Landa ze společnosti Mohila sport, který v Dejvicích pravidelně organizuje Pražskou padesátku a zimní cyklistický maratón.

Na dráze plochodrážního stadionu na Markétě si to mezi sebou rozdali nejmladší cyklisté. Někteří, v kategorii ročník 2001 a mladší, ještě na kolech s přídavnými kolečky. Starší závodníci měli trať o něco náročnější a vydali se na tříkilometrový okruh i mimo stadion po okolních cestách. „Letos se do závodu přihlásilo padesát dětí, což je stoprocentní nárůst proti loňsku. Myslím, že za to může také pěkné počasí,“ řekl Landa. Za své výkony byli závodníci odměněni krásnými cenami, vítězové a vítězky si odnesly poháry věnované do soutěže starostou Prahy 6.