Matematické talenty se sešly na Červeném Vrchu

V ZŠ Červený Vrch se konal 13. ročník matematické soutěže Šikula, určené žákům 5. ročníků základních škol z Prahy 6 a 5. ročník matematické soutěže Šikulka pro 4. ročníky.  

Soutěže pro Šikuly se zúčastnila více než stovka žáků ze čtrnácti škol Prahy 6 a připojili se i školáci z Prahy 10. Šedesát minut řešili patnáct netradičních matematických úloh. Vítězem se stal Tomáš Jirman z Červeného Vrchu společně s Terezou Havelkovou ze školy TGM na Bělohorské 174. Celkem 39 žáků se stalo úspěšnými řešiteli. Nejlepších dvanáct získalo diplom a odměnu, kterou jim předali radní Jan Holický s ředitelkou školy Janou Matoušovou.
 
 Do mladší soutěže Šikulka se přihlásilo na čtyřicet žáků z osmi škol, kteří řešili matematické úlohy zaměřené na tématiku Národního divadla. Celkem 27 žáků se stalo úspěšnými řešiteli, nejvíce bodů získala Hana Hoskovcová ze školy TGM na Bělohorské.
 
 Velký zájem a úspěšnost v soutěžích dokazuje, že pro řadu dětí není matematika obávaným předmětem, naopak může být zábavou. Děti, které chtějí svůj zájem o matematiku prohlubovat, se i letos mohly na Červený Vrch přihlásit do třídy s rozšířenou výukou matematiky a přírodovědných předmětů. „Vzhledem k tomu, že je k dnešnímu dni ještě několik volných míst, je možné se do třídy ještě dodatečně přihlásit,“ říká ředitelka školy Matoušová. Bližší informace na tel. 235007513 nebo www.zscvrch.cz.