Oborou vede naučná stezka

náhled souboruČtyři kilometry dlouhá naučná stezka se čtrnácti informačními zastávkami obohatí návštěvníkům procházky v oboře Hvězda. Stezku v květnu otevřel pražský radní Petr Štěpánek. 

„Vzhledem k tomu, že obora je nejen lesem, ale také zvláště chráněným územím i národní kulturní památkou, postihuje nově vybudovaná naučná stezka všechny tyto zajímavé a návštěvnicky atraktivní aspekty území,“ řekl radní Štěpánek.

Naučná stezka má 14 tematických zastávek umístěných v blízkosti hlavních cest. Návštěvníci se z nich dozvědí informace z historie obory samotné, tak i z historie letohrádku. Další zastavení jsou věnována živočichům – speciálně ptákům, ale také myslivosti, geologickým zajímavostem, osobnostem s oborou spojeným a dalším. Několik zastávek je určeno pro zájemce o podrobnější informace o lese. Úvodní tabule stezky je u cesty mezi Libockou branou a letohrádkem u rohu bývalého domu oborníka. Projekt naučné stezky připravoval Svaz ochrany přírody a krajiny ČR pro odbor ochrany prostředí magistrátu, který má oboru Hvězda ve své správě. Naučná stezka je prezentována na www.prazskestezky.cz , kde je možné virtuálně navštívit i další naučné stezky v Praze.