Starosta Prahy 6 se oženil

Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, který je nejmladším pražským starostou, se oženil. Jeho manželkou se po několikaletém vztahu stala Kateřina Tůmová, zastupitelka Prahy 6. Svůj manželský slib si snoubenci dali v pátek prvního června v pravé poledne v bazilice sv. Markéty břevnovského arciopatství. 

Starostu a jeho budoucí manželku oddal převor břevnovského kláštera Prokop Petr Siostrzonek. Kromě příbuzných, přátel nebo kolegů z radnice, se svatebního obřadu zúčastnili též známé osobnosti jako herec Jiří Suchý, výtvarnice Iva Hüttnerová, herečka Ester Geislerová nebo hudebník Jan Kalousek. Pozvání přijali také starostové ostatních městských částí, poslanci, senátoři a několik velvyslanců. Dodatečně dorazil primátor Pavel Bém. Novomanželům ke sňatku pogratuloval korespondenčně prezident Václav Klaus i premiér Mirek Topolánek.

Za měsíc třiatřicetiletý Tomáš Chalupa působí v pozici starosty šesté městské části již pátým rokem. Kateřina Tůmová je ve svých 29 letech zastupitelkou druhé volební období, věnuje se sociální politice a je zároveň předsedkyní finančního výboru. Celý život bydlí, stejně jako její muž, v Praze 6 a zajímavostí je, že jako děti měly své domovy ve Střešovicích vzdálené pár set metrů od sebe. S Tomášem Chalupou navštěvovala stejnou základní školu na Norbertově.