Armáda se znovu představila dětem

Inspirací na prázdniny i zajímavou podívanou pro děti a jejich rodiče byla akce Armáda dětem a mládeži, která se konala dva předprázdninové dny na Vypichu. 

Těžká vojenská technika nebo vrtulníky se změnily téměř v prolézačky pro děti, které měly možnost si vše detailně prohlédnout a klást zvídavé dotazy. U jednotlivých stanů probíhala prezentace různých armádních složek.

Mezi nejzajímavější části programu patřily průlety vrtulníků Mi-24, W-3A, Mi-17 nad břevnovskou plání, seskoky parašutistů na padácích typu křídlo nebo ukázky bojových umění MUSADO. Ukázky z výcviku předvedla také vojenská policie nebo záchranné a hasičské jednotky. Oba dny provázely zábavné soutěže o ceny a atraktivní kulturní program. Na podiu vystoupila Monika Absolonová, David Spilka či skupina Greenhorns. Prezentační dny Armáda dětem a mládeži organizuje každoročně Armáda České republiky ve spolupráci s městskou částí.



Vrtulníky tvořily kulisu armádním dnům na Vypichu. Možnosti nahlédnout dovnitř neodolali kromě zvědavých dětí ani dospělí.