Banditi řádili na Petynce jako na Divokém západě

Skvělou generálku na prázdniny zažily děti, které se přišly v červnu pobavit na Petynku. Městská část zde společně se SNEO a. s. zorganizovala tradiční Dětský den, tentokrát ve stylu Divokého západu.

Kluci ocenili možnost vyrobit si v dřevařské dílně podle návodu dřevěné kolty, dívky zase vytvářely pěkné malované šátky pod vedením výtvarnic Ivy Vodrážkové a Barbory Hubené.

Členové úspěšného souboru country tanců Caramella z Prahy 6 nejprve všem ukázali, jak country tančí ti, co to umějí. Začátečníci si to pak s chutí vyzkoušeli pod vtipným vedením Davida Dvořáka a jeho skupiny.

K dovednostem, které musejí bandité ovládat, patří točení lasem, vázání smyček, práskání bičem nebo střelba z luku. To vše si mohly děti na Petynce vyzkoušet na jednotlivých stanovištích, po jejichž úspěšném zdolání si došly pro ceny. Dokonce se jako zlatokopové pokoušely vyrýžovat zlato. Obdiv malých banditů sklidilo duo McKenzie Brothers s opravdovou westernovou show s revolvery a honáckými biči. K zábavnému odpoledni přispělo vystoupení loutkového divadla Vysmáto a hudebních skupin Country Ladies a Nota Bene.

Po celý den bylo na Petynce koupání zdarma, a tak se kromě dětí mohl dobře bavit i jejich doprovod.


Foto na této straně Adrienna Demlová