Břevnov hostí pojedenácté plochodrážní elitu

O titulu mistra světa na ploché dráze se v letošním roce rozhodne v jedenácti závodech seriálu Grand Prix. Mezi pořadateli prestižního seriálu opět nechybí ani Česká republika. Na pražské Markétě se světová elita sejde v sobotu 28. července už pojedenácté v řadě, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný pořadatel závodu Grand Prix.

Světový šampionát odstartoval 28. dubna v italském Lonigu, Česká republika pořádá 6. díl seriálu, který vyvrcholí v říjnu Velkou cenou Německa v Gelsenkirchenu. Titul obhajuje Australan Jason Crump, který svůj triumf oslavil vloni právě v Praze.

 


Závodu se zúčastní 16 závodníků z 8 zemí (Polsko, Austrálie, USA, Švédsko, Slovinsko, Dánsko, Anglie, ČR). Ani v letošním roce nemá Česká republika v seriálu Grand Prix svého stálého zástupce. Praha tak bude jediným místem, kde se čeští jezdci v seriálu představí. Příležitost porovnat si svoji výkonnost ze světovou špičkou dostal od pořadatelů GP jednadvacetiletý juniorský reprezentant a člen Autoklubu Markéta Luboš Tomíček, který měl už vloni možnost na pražském oválu zasáhnout do mistrovství světa jako náhradník. Starty ve třech jízdách tehdy proměnil ve čtyři body a obsadil dělené 13. místo. Do pozice rezervních jezdců nominovali pořadatelé posledního vítěze Memoriálu Luboše Tomíčka Josefa France a sedmnáctiletého Matěje Kůse, který se podílel na postupu české juniorské reprezentace do zářijového finále MS družstev.

Letošní ročník Grand Prix nabízí velmi dramatické souboje o body do světového šampionátu a také nebývale velký zájem médií a diváků. Poslední závod v Kodani sledovalo 33 000 fanoušků. Pražští organizátoři tak musejí čelit další výzvě a uspořádat GP České republiky tak, aby dostáli své tradici jednoho z nejlepších pořadatelů světové série.



Závod Grand Prix začíná v sobotu 28.7. v 19 hod. hodin. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji přímo na stadionu Markéta nebo v síti Ticketstream.