Mateřské školy z Petřin mají svoji olympiádu

V barvách olympijských kruhů se mezi sebou letos poprvé utkala družstva dětí z mateřských škol ve sportovním klání, které zorganizovala MŠ Bubeníčkova na Petřinách. 

Čtyři družstva po deseti dětech bojovala o vítězství pro svoji školku. Děti měřily své síly v hodu do dálky, běhu na 20 m, skoku do dálky a v přetahování lanem. Vítězem se nakonec stali školkáčci z MŠ Na okraji v zelených barvách, druzí skončili červení domácí z MŠ Bubeníčkova a třetí žluté družstvo z MŠ Sbíhavá z nedaleké Liboce. Bramborové medaile si odnesli modří z MŠ Volavkova.


Finále 1. petřinské olympiády zahájil starosta Tomáš Chalupa ve sportovním areálu školy Petřiny­jih a každému ze závodníků potřásl pravicí. Závěrečným soubojům nejlepších předcházela školní kola v jednotlivých mateřských školkách a ti, co se do finále neprobojovali, přišli alespoň fandit.


Děti ze školek měly připravené vlastní "bojové pokřiky" a povzbuzovaly soutěžící. Na hřišti se tak sešla skoro stovka dětí. "Pořádáním olympiády chceme rozvíjet u dětí týmovou spolupráci, ale i smysl pro respektování pravidel a pro čestnou hru," říká ředitelka pořadatelské MŠ Bubeníčkova Jana Kučerová.

Díky grantu, který na pořádání olympiády poskytla městská část, si vítězné družstvo MŠ Na Okraji kromě poháru odneslo jako cenu také sadu sportovního náčiní. I ostatní účastníci dostali pěkné ceny ­ fotbalové branky a míče a spoustu malých dárků. "Poděkování patří také ředitelce ZŠ Petřiny­jih za propůjčení sportoviště a za pomoc žáků 9. tříd," řekla ředitelka školky Kučerová.