V poháru Prahy 6 zvítězila sportovní škola

náhled souboruVyhlášení výsledků soutěže O pohár Prahy 6 se konalo na Petynce při Dětském dnu. Po roce se z vítězství radovali žáci ze školy Petřiny-jih, kterým starosta předal trofej, barevná trička a čepice. Druzí skončili školáci z E. Destinnové o prsa před dětmi z Dědiny.

Do pohárových bojů v pátém ročníku se letos zapojilo přes tři a půl tisíce soutěžících. Největší účast, téměř stoprocentní, byla na turnajích ve florbalu. Sportu, ve kterém z dětí z Prahy 6 vyrůstají i úspěšní reprezentanti ČR. Řada škol poslala své reprezentanty do soutěží v atletice, malém fotbalu a futsalu, volejbalu, basketbalu a přehazované. Softbal je zase sport sice s malou účastí družstev v obvodním kole, zato jsou každoročně softballisté šestky přeborníky Prahy a reprezentují v kvalifikaci na celorepublikovém finále. Vysokou profesionální úroveň měly soutěže v basketbalu a aerobiku.

Do souboru sportovních soutěží o Pohár Prahy 6 se zahrnují jak sportovní akce pořádané školami v Praze 6 a okolí, tak i sportovní postupové soutěže vyhlašované ministerstvem školství a organizované DDM a sportovními kluby.



Celkové pořadí

1. ZŠ Petřiny-jih 210 bodů,
reprezentovali MČ v republikových soutěžích

2. ZŠ E. Destinnové 129 bodů,
5 x účast v celopražském kole

3. ZŠ Dědina 121 bodů,
2 x účast v celopražském kole

4. ZŠ Bílá 116 bodů,
7 x účast v celopražském kole,
reprezentovali v celostátním přeboru