Aritma rozšiřuje areál, Tatran vyměnil podlahu

Díky milionovému grantu pro Aritmu se mohlo začít se stavbou nového tenisového dvorce s umělou trávou, který nahradil betonový kurt nevalné kvality.

Už poslední týden v srpnu se na něm proháněly děti z prázdninové tenisové školy. Kromě toho Aritma staví na nevyužívané části pozemku přilehlého ke kurtům dva beachvolejbalové kurty s bílým pískem. "Nové kurty budou sloužit jak pro doplňkový trénink našich volejbalistů, tak ostatním oddílům i veřejnosti," sdělil ředitel sportovního klubu Ivan Čížek. Na pozemku se nacházelo torzo dětského hřiště, nicméně sportovní oddíl nové postavit nemínil, protože by za něj musel převzít zodpovědnost. "Navíc maminkám, které zde před lety hřiště požadovaly, odrostly děti a tím potřeba jaksi zmizela," dodal Čížek.
 
 Dotaci tři miliony korun z ministerstva školství pak Aritma investovala do vylepšení fotbalového areálu. "Během léta jsme nechali zrekonstruovat všech jedenáct šaten, došlo k výměně sprch, obkladů nebo rozvodů vody. Nezbylo jen na nové podlahy a střechu," vysvětluje Čížek. Sportovní klub rozšířil i tréninkové plochy. Místo házenkářského hřiště, které bylo v havarijním stavu, nechal vybudovat nové fotbalové hřiště pro malou kopanou s umělou trávou. "To budou využívat hlavně ročníky mladších fotbalistů," říká Čížek, který by s rozvojem areálu rád pokračoval v dalších letech. "Obrátíme se s žádostí o dotaci na Evropské fondy," plánuje.
 
 Florbalový oddíl Tatranu Střešovice během léta vyměnil podlahu ve sportovní hale za kvalitnější povrch. Hráči ji pokřtili společně s radním pro sport Janem Holickým.