Chystá se obnova dalšího parku

Rekonstrukci parku a dětského hřiště ve vnitrobloku domů mezi ulicemi Albánská a Čínská v Bubenči plánuje městská část v září a v říjnu. Výsledkem by mělo být oživení zeleně. Prostory, kde si děti mohou hrát, se téměř zdvojnásobí.

Nový návrh vychází z původního charakteru vnitrobloku. Špatné asfaltové cestičky však nahradí nové mlatové a bude jich více. K nim přibudou nové lavičky a odpadkové koše. Dojde i k obměně povrchu stávajícího hřiště na petanque a volejbal. Z dětských herních prvků zůstane na místě klouzačka a houpačka, k nim přibude provazová pyramida a další sestava. "Dětské hřiště je určeno pro děti od dvou do šesti let, proto i nové herní prvky budou odpovídat tomuto věku," slibuje radní Jan Záruba.

Již v září se začne i s úpravou zeleně. Dojde k odstranění náletových dřevin, prořezům keřů a odbornému ošetření těch, které jsou podle dendrologických posudků ve špatném stavu. Za keře, které se budou muset odstranit, se vysadí nové.

Součástí akce, která přijde městskou část na tři a půl milionu korun je revitalizace travnatých ploch a oplocení dětského hřiště.