Dejvický šerm má skvělé výsledky

Konec sezóny zastihl mladé šermíře Sokola Dejvice ve vynikající formě.

V žákovské, kadetské a juniorské kategorii získali na Mistrovství ČR jednu zlatou (Julian Seidl ­ kadeti), dvě stříbrné (Tomáš Adamovič a družstvo kadetů) a jednu bronzovou medaili (Tomáš Kraut a Marek Pošta ­ juniorská družstva). Dva šermíři Seidl a Adamovič zvítězili v Českém poháru 2006-07. Julian Seidl se na Mistrovství Evropy kadetů v Srbsku umístil na vynikajícím 8. místě z 97 závodníků ze 34 zemí.

Šermířský oddíl Sokola Dejvice je také pořadatelem pravidelných kordových turnajů. Letos se do dejvické sokolovny sjeli šermíři ze šestnácti oddílů z celé republiky, aby zde šermovali o Cenu Dejvic. Šedesát mužů a téměř třicet žen III. výkonnostní třídy soutěžilo ve 12. ročníku již tradičního turnaje, který oddíl Sokola pořádá s podporou městské části. V celkovém pořadí se nejlépe umístil Ondřej Polínka z Dukly Praha, z dejvických si nejlépe vedl Tomáš Kupka, který skončil devátý. Také v ženách skončila z domácích nejlépe devátá Lenka Seidlová, vítězkou se stala Tereza Rubešová z Karlových Varů.
 
Úspěšní závodníci vychovaní dejvickým Sokolem nyní hledají své nástupce. Od října začínají kurzy v Sokolovně, přednostně se přijímá mládež ve věku 12­14 let.