Nemocnice na kraji města ve Střešovicích

náhled souboruDoktorku Čeňkovou nebo primáře Blažeje a další známé postavy z kultovního seriálu Nemocnice na kraji města, ale také zpěváka Richarda Krajča v roli pacienta, mohli lidé spatřit v srpnu na chodbách Vojenské nemocnice ve Střešovicích. Právě zde se totiž natáčely první záběry z další řady populárního seriálu.

Točilo se převážně na oddělení anesteziologicko-resuscitačním a ortopedii, pohotovostní a úrazové ambulanci a operačních sálech. Tým odborných poradců zajišťovali lékaři a sestry ÚVN. "Vysoce oceňuji profesionalitu, trpělivost a empatii všech, kteří s námi těch šest týdnů strávili. Bez jejich přítomnosti by seriál nemohl vzniknout," potvrdil režisér seriálu Viktor Polesný.

V Ústřední vojenské nemocnici se točila již druhá série seriálu. První záběry z ambulancí a operačních sálů ÚVN mohli diváci shlédnout již v roce 2003. "Od první série, která se realizovala v roce 1977, zaznamenali zdravotnické technologie vývoj, který pro herce znamená nezbytnost odborné přípravy a zvládnutí specializovaných medicínských postupů," komentoval lékařské prostředí koproducent Přemysl Pražský.

V další etapě natáčení se tým "Nemocnice" přesune do studií na Kavčí hory, kde budou opět pomáhat odborníci z ÚVN. Tvůrci budou konzultovat nejenom lékařské postupy při natáčení, ale též autenticitu dekorací a zařízení zdravotnických interiérů. Společná práce tvůrčího týmu, herců a poradců z ÚVN Praha pak vstoupí na obrazovky příští podzim.

Mezi novými tvářemi se v seriálu objeví například "lékařka" Vilma Cibulková.


Herečka Vilma Cibulková ztvární jednu z nových postav oblíbeného seriálu Nemocnice na kraji města, který se točil ve Střešovicích.


Richard Krajčo v roli pacienta