Obvodní soud pro šestku bude v Praze 2

Obvodní soud pro Prahu 6 bude v Jilemnického ulici úřadovat do 31. října. Od tohoto data se stěhuje do Legerovy ulice v Praze 2.

"Civilní agenda se bude stěhovat do Legerovy 7 v Praze 2, trestní agenda se přemístí z Jilemnického ulice do Čkalovy 18, kde již část soudu pro Prahu 6 sídlí. Pro občany by neměla doba přesunu znamenat žádné komplikace ­ podatelna bude fungovat jako dosud a provoz soudu bude řízen tak, aby nevznikla žádná hluchá místa," sdělila mluvčí ministerstva spravedlnosti Zuzana Kuncová.
 
 Harmonogram stěhování soudu je nastaven v intervalech, v průběhu října nejprve dojde k přesunu výpočetní techniky, přenosu dat, vlastnímu stěhování mobiliáře a poté k fyzickému přemístění osob.
 
 Výpověď z prostor budovy radnice sice dostal soud od úřadu již k 31. prosinci 2006, nedokázal však najít jiné vhodné prostory, proto jej úřad toleroval ještě téměř rok. Nyní je jisté, že od listopadu budou prostory v budově radnice vyklizeny. "Posunutí definitivního termínu stěhování soudu až do konce října oceňuji nejen já, ale i vedení Ministerstva spravedlnosti, které náhradní prostory pro soud zajišťuje," sdělil předseda Městského soudu v Praze Jan Sváček.
 
 Místo v Legerově ulici, kde bude od 1. listopadu Obvodní soud pro Prahu 6 fungovat, je jen dočasným řešením. "Je to nyní finančně nejvýhodnější varianta," vysvětlila mluvčí Zuzana Kuncová. Dlouhodobé řešení se bude hledat dál. "Vyřešit by se to mělo v nejbližších letech," dodala Kuncová.
 
 K výpovědi soudu se městská část rozhodla po té, co jí nestačí kapacita vlastní radnice. "Tím, jak se nám rozrůstá agenda, budeme potřebovat více místa pro úřad," sdělila jeho tajemnice Lenka Pokorná. Dodala, že paradoxně si městská část naopak pronajímá jiné prostory například v ulici V. P. Čkalova, kam si lidé chodí pro pasy a občanské průkazy, nebo v ulici Jugoslávských Partyzánů, kde si vyřizují sociální záležitosti. Obvodní soud uvolní čtyři patra levého křídla budovy, se kterými úřad počítá pro rekonstrukci radnice.