Pozvánka na putování za studánkami

Již pošestnácté se bude konat populární turistický pochod Šárecký okruh, který připravuje ZŠ Hanspaulka a Přátelé Šáreckého okruhu za podpory MČ Praha 6.

Je to akce určená dětem i dospělým, jednotlivcům i rodinným a jiným týmům. Pořadatelé připravili šestikilometrovou trasu v překrásném prostředí Hanspaulky, Šárky, Šáreckého údolí a Baby, která vás opět zavede do míst, která, i když jste místní, možná nebudete znát. Cesta je rozmanitá a ta letošní nebude, bohužel, vhodná pro pochodování s kočárky.

Letošní pochod má podtitul "Voda a studánky kolem nás", takže během pochodu se děti setkají s vodníkem a dalšími vodními obyvateli, dospělí se možná budou divit, kde všude byly a jsou studánky. Čekají vás zajímavá a zábavná zastavení, nebudou chybět lanové aktivity a v cíli čeká na každého účastníka kromě medaile i malý dárek, občerstvení a také již tradiční divadelní představení.

Šárecký okruh se koná v sobotu 8. září. Start i cíl je opět v parčíku v Soborské ulici v blízkosti zahrádkářské kolonie. Start je od 8.30 do 9.30 hod.